CASE STUDY: Mario & Marja. De droom om samen te wonen.

*tring* *tring* het scherm van m’n telefoon licht op. Ik pak de telefoon op en word begroet door een bekende iets oudere mannenstem. ‘’Goedemorgen met Mario’’  klinkt het aan de andere kant van de lijn. “Ramon, ik wil even zeggen: die Niel, die MOET je echt in ere houden:” . Niel was de hypotheekspecialist waar ik hem en z’n vriendin Marja een aantal weken daarvoor aan had verbonden. “Hij is zo ontzettend kundig, accuraat, komt z’n afspraken altijd perfect na. Echt heel erg blij mee”. We babbelen nog wat over koetjes en kalfjes en ik druk met een glimlach m’n telefoon weer uit. Dit is precies waarom ik het doe. Een volledig blije en ontzorgde klant die mij uit het niets opbelt om te vertellen hoe blij hij echt is. Hoe anders was dat nog geen paar weken geleden, toen ze geen idee hadden waar te beginnen…

Mario en Marja zijn beiden begin zestig. Ze wonen alletwee alleenstaand, omdat ze lang geleden gescheiden zijn van hun toenmalige partner. Ze hebben elkaar ontmoet via internet en zijn sindsdien verliefd. Mario en Marja willen niets liever als met elkaar een woning delen. Maarja, hoe begin je? Welke opties heb je nog als je bijna toe bent aan pensioen? Waar haal je het geld vandaan, en kun je dan nog wel een goede hypotheek regelen? En dat in coronatijd…

Toen ik door Mario voor deze klus gevraagd werd, ben ik eerst alle wensen gaan inventariseren. Gewoon door even op de koffie te komen en te kletsen. Daar hoorde ik dat Mario en Marja de voorkeur gaven aan een nieuwbouw appartement. Op dit moment hebben ze allebei een koophuis. Mario gaat over een aantal jaar met pensioen. Zij wilde van mij graag weten hoe ze deze situatie het allerbeste aan konden pakken. Ik hielp ze heel graag verder.

Eerst nam ik een hypotheekadviseur in de armen waarvan ik dacht dat die perfect bij hun wensen paste, Niel dus.

Daarna heb ik een makelaar aan ze voorgesteld die met ze meedacht over hoe het huidige pand waar ze nu in wonen het beste verkocht kon worden en die ze vertelde wat de juiste werkwijze was.

Toen de makelaar van het nieuwbouwappartement ze wilde inloten, maar Mario en Marja een ander appartement toch meer bij hun wensen vonden passen, heb ik ter plekke met de makelaar uit onderhandelt dat Mario en Marja ook op het andere appartement aanspraak konden maken.

Ook over de verkopend makelaar was Mario lovend: de specialist dacht goed mee met hun situatie en stelde zich flexibel op. Hij heeft zelfs een grote rol gespeeld en diverse scenario’s besproken van de tweede bestaande woning. Doordat ik ze aan de juiste specialisten had verbonden kregen Mario en Marja weer meer zicht op hun droom. En deze komt steeds dichterbij.

Inmiddels is het eerste pand (van Mario) al verkocht, en is de verwachting dat ook het huis van Marja binnenkort een koper zal vinden (door dezelfde makelaar). Tot die tijd gaan Mario en Marja samenwonen in het huis van Marja.

Ook hebben ze goed nieuws te horen gekregen: Ze zijn ingeloot voor het nieuwbouwappartement wat ze op het oog hadden. Deze wordt op dit moment gebouwd en is klaar medio 2022.

Ook de hypotheek is inmiddels geregeld en helemaal in orde. Er is een betere verzekering geregeld en bestaande verzekeringen zijn, als groot voordeel van samenwonen, samengevoegd

Kortom; 2022 wordt het jaar waarin Mario en Marja zorgeloos onder één dak gaan wonen, en ik vind het heel gaaf dat ik daar aan bij heb mogen dragen.

Ik ben nog regelmatig klankbord als Mario, of Marja, met een financiële vraag bijvoorbeeld over belastingen. Ik vind het belangrijk om ook naast het hoofdproject contact te houden en betrokkenheid te tonen.

Ik ben onwijs benieuwd hoe hun droomhuis gaat bevallen en kan niet wachten tot het in 2022 zo ver is dat ik Mario en Marja weer herenigd in één huis kan gaan bezoeken.

Benieuwd hoe ik ook jouw droom kan realiseren? Neem contact op via:

Bel met Ramon
06-30597548

Mail naar Ramon
info@decontactmakelaar.nl

Andere recente artikelen

Hoe kun je het beste beginnen?
Wanneer je jouw wens of droom werkelijkheid wil maken, of juist een oplossing zoekt voor een bepaald probleem, kan het lastig zijn om een plan van aanpak te maken. Daarom heb ik het plan van aanpak alvast voor je gemaakt. In dit artikel lees je hoe ik je stap voor stap kan helpen. Laat ik […]
Lees meer...
POLL: Wat zijn jouw goede voornemens voor 2021?
Nog een paar dagen en dan is dit jaar alweer voorbij. Een mooi moment om eens te kijken naar volgend jaar. [wpforms id="173"] Wat je voornemens ook zijn. Grote kans dat ik, of mijn netwerk, je er bij kan helpen. Neem een kijkje op m'n website! Alvast een heel gelukkig en gezond 2021!
Lees meer...
In Contact met... Jan Wesselman
In deze videoserie komt De Contactmakelaar weer thuis bij de mensen die hij eerder heeft geholpen. Hoe ziet hun leven er nu uit en hebben ze hun dromen waar kunnen maken?
Lees meer...
Start een gesprek