Hoe kun je het beste beginnen?

Wanneer je jouw wens of droom werkelijkheid wil maken, of juist een oplossing zoekt voor een bepaald probleem, kan het lastig zijn om een plan van aanpak te maken. Daarom heb ik het plan van aanpak alvast voor je gemaakt. In dit artikel lees je hoe ik je stap voor stap kan helpen.

Laat ik voorop stellen: Iedere klant is anders. Bijna niemand heeft dezelfde situatie, en iedere keer loop ik weer tegen nieuwe uitdagingen aan. Dat maakt mijn werk juist zó leuk. Toch merk ik dat in de praktijk het oplossen van problemen en het waarmaken van dromen vaak neerkomt op zo'n 10 stappen. Je kunt dit zien als een soort routekaart. Hopelijk geeft dit antwoord op je vraag; hoe begin je met het waarmaken van je droom?1. Wens, droom of probleem bespreken

Het begint met kennis maken. Zowel jij met mij, als ik met jou. Niet gelijk een heel zwaar gesprek over al je problemen, maar gewoon luchtig en vriendelijk kijken hoe ik jou het beste kan helpen. Ik ben immers geen psycholoog, maar de contactmakelaar.

2. Huidige situatie in kaart brengen en gegevens verzamelen

Wanneer we helder een probleem / wens / droom geformuleerd hebben, is het tijd om je huidige situatie in kaart te brengen. Zo brengen we een gat aan het licht tussen hetgeen wat je al hebt, en wat je wilt bereiken. Woon je nu alleen, en wil je samen gaan wonen? Dan moet dus je huidige huis verkocht worden, en moet je samen met je partner een nieuw huis kopen. Dit klinkt vanzelfsprekend, maar kan met complexere situaties al snel ingewikkeld worden. Daarom begeleid ik je in dit proces, net zo lang tot jij zegt dat jij het snapt!

3. Rol contactmakelaar bespreken

Nadat ik je huidige situatie zo strict mogelijk geanalyseerd heb, ga ik kijken hoe ik jou, samen met mijn contacten, van dienst kan zijn. In de jaren dat ik gewerkt heb bij assurantie-bedrijven, een bank, en in de financiele sector heb ik heel veel mensen leren kennen. Grote kans dat de persoon die jou uiteindelijk verder kan helpen daartussen zit! Mijn rol in daarin laat ik volledig aan jou over. Ik kan matchmaker, vertrouwenspersoon en/of regisseur voor je zijn. Jij kiest wat je het fijnste vindt.

4. Plan van aanpak bedenken en bespreken

Natuurlijk houd ik dit plan, met wie ik allemaal ga benaderen, niet voor mezelf. Transparantie en duidelijkheid vind ik onwijs belangrijk. Daarom bespreek ik het direct met je als ik een beslissing gemaakt heb waarvan ik denk dat 'ie jou verder kan helpen. Zo weet ook jij direct waar je aan toe bent.

5. Samenwerkingsovereenkomst bespreken en tekenen.

Het voorstel wat ik doe en onze gemaakte afspraken komen netjes op papier te staan en worden door beide betrokken partijen ondertekend. Dit noemen we de samenwerkingsovereenkomst. Vanaf dit moment kan ik je ook officieel gaan helpen met het oplossen van je probleem, of verwezenlijken van jouw wens of droom.

6. Voorstellen specialisten

Nadat we de samenwerkingsovereenkomst hebben getekend, laat ik je graag de specialisten zien waarvan ik denk dat ze een goede match met jou zijn. Samen bezoeken we de website, bekijken we social media kanalen en eerdere cases. Zo krijg je al een gevoel bij de specialist zonder dat deze jou nog ontmoet heeft.

7. Klikgesprek met de specialisten

Belangrijk is dat jij je op je gemak voelt bij deze specialisten. Je gaat immers best privé dingen met ze delen. Tijdens het klikgesprek checken we of de zogenaamde 'klik' er tussen jullie is. Is deze er niet? Geen probleem. Dan gaan we gewoon op zoek naar een andere specialist. Net zo lang tot jij de juiste gevonden hebt.

8. Specialist gaat aan de slag na tekenen opdracht tot dienstverlening bij die betreffende specialist.

Wanneer uit het klikgesprek blijkt dat het voor jou goed voelt, is het tijd voor het échte werk. De specialist gaat doen waar hij of zij goed in is. Of dat nou makelaars, notarissen, advocaten, taxateurs, aannemers, bouwbegeleiders, verhuizers, verzekeringsadviseurs of kredietbemiddelaars zijn. Ik breng je alleen maar in contact met mensen die écht passie hebben voor hun werk en energie krijgen van jou gelukkig maken.

9. De Contactmakelaar houdt regie, contact en overzicht met jou en de specialist(en) en stuurt bij waar nodig.

Tijdens dit proces houd ik ten allen tijde de regie. Soms kan een specialist net even iets doen wat niet past bij jouw droom of wens. Ik doe mijn best om dan zoveel mogelijk toch bij te sturen naar de kant die jij wél op wil. Zo blijven de specialisten altijd gefocust op jouw eind-doel.

10. Afronding van de diverse wensen / dromen en problemen.

En dan is het moment daar... jouw probleem is opgelost, of jouw droom of wens gaat in vervulling. Natuurlijk mag je volop genieten van het moment. Iets wat eerst nog heel ver weg leek, is nu ineens werkelijkheid geworden. Dat is gewoon gaaf! Wanneer je weer een beetje met beide benen op de grond bent gekomen is het tijd voor de afsluiting. We evalueren hoe de samenwerking is gegaan, en of ik je nog verder ergens mee van dienst kan zijn. Zo ja, dan beginnen we weer bovenaan! 😉

Andere recente artikelen

Hoe kun je het beste beginnen?
Wanneer je jouw wens of droom werkelijkheid wil maken, of juist een oplossing zoekt voor een bepaald probleem, kan het lastig zijn om een plan van aanpak te maken. Daarom heb ik het plan van aanpak alvast voor je gemaakt. In dit artikel lees je hoe ik je stap voor stap kan helpen. Laat ik […]
Lees meer...
POLL: Wat zijn jouw goede voornemens voor 2021?
Nog een paar dagen en dan is dit jaar alweer voorbij. Een mooi moment om eens te kijken naar volgend jaar. [wpforms id="173"] Wat je voornemens ook zijn. Grote kans dat ik, of mijn netwerk, je er bij kan helpen. Neem een kijkje op m'n website! Alvast een heel gelukkig en gezond 2021!
Lees meer...
In Contact met... Jan Wesselman
In deze videoserie komt De Contactmakelaar weer thuis bij de mensen die hij eerder heeft geholpen. Hoe ziet hun leven er nu uit en hebben ze hun dromen waar kunnen maken?
Lees meer...
Start een gesprek